marți, 29 aprilie 2008

Democratia anului 2008

Mai sunt doua zile pana la lansarea oficiala a campaniei electorale pentru alegerile locale.
Ma gandeam la campania electorala pentru alegerile locale din 2004, la perspectivele din acest an fata de cele de atunci.
In anul electoral 2004 am avut confruntarea nou infiintatei Aliante D.A. PNL-PD contra partidului stat PSD. La locale, chiar daca liberalii si democratii au mers pe liste separate, a fost primul test, mai ales ca in Bucuresti a fost voprba de o lista a Aliantei.
Campania pentru locale a avut ca tema centrala dezbaterea pro si contra baroni locali. Apoi, la campania pentru alegerile generale, pe langa latura personalizata, am avut, dupa parerea mea, un pas important inainte, dezbaterea pro si contra taxei unice. Chiar daca nu a fost elemntul decisiv, chiar daca locomotivele prezidentiale au contat mai mult decat dezbaterea pe program de guvernare, totusi tema taxei unice a jucat un rol important, semn ca cetatenii incep sa aiba un cuvant de spus si asupra deciziilor, nu doar a persoanelor.
Cum va fi aceasta campanie? Ce ne va aduce nou? Vom face un pas inainte? Vom reusi, mai ales noi, cei implicati politic, sa ii aducem pe oameni mai aproape de decizia politica?

Niciun comentariu: