marți, 1 aprilie 2008

Tineretul tacut...inca?

Observ ca, desi mai e f putin pana la inceperea campaniei electorale, organizatiile de tineret ale principalelor partide sunt foarte putin prezente in spatiul public in ceea ce inseamna declararea obiectivelor lor pentru aceste alegeri, sustinerea si promovarea unor candidati tineri din randul lor, dorinta de a veni cu o oferta noua si de a-si promova public aceasta oferta.

Nu ma gandesc ca nu vom avea candidati tineri, ceea ce constat este ca discursul public al organizatiilor politice de tineret este foarte timid la acest capitol la nivel national. Cu siguranta ca vor exista lideri de tineret aruncati in lupta chiar pentru functii de primari in orase mari, sau in posturi eligibile de consilieri, insa afirmarea dorintei de a veni cu un val nou de candidati din randul lor nu este in prezent asumat public de niciuna dintre conducerile nationale ale organizatiilor de tineret. Dupa scandalul cu candidatura Elenei Udrea, practic nu exista nici actiuni afirmative, dar nici macar tensiuni sau conflicte in niciun partid pentru afirmarea unor tineri candidati.

Sa fi reusit 100% intinerirea clasei politice si aceasta problema sa fi disparut de pe agenda? Sa fie descnetralizarea atat de totala in Romania incat nu mai conteaza deciziile de "la centru"? Sa nu mai aiba forta, curajul sau dorinta de afirmare in zona publica a tinerilor politicieni?

P.S.
Fara legatura cu subiectul anterior, o stire de astazi m-a lasat nedumerit si astept o clarificare daca cineva poate sa ma ajute. Dupa accidentul de masina, presedintele a procedat corect si a declarat acest accident. Am aflat si ca a facut-o "ca un om obisnuit, a stat la rand". ce nu am inteles, este ceva din declaratia purtatorului de cuvant al Politiei, si anume ca Traian Basescu a paltit amenda "asa cum prevedere legea pentru cuantumul in termen de pana la 24 de ore, LA FATA LOCULUI". Eu aflsem pe pielea mea ca nu mai e voie de ceva ani sa platesti direct la politist, ci la circa financiara. Voi cum ati procedat in situatia asta?

Niciun comentariu: