duminică, 10 februarie 2008

Zoaiele politicii si ghiocelul lui Basescu

Iata ca dupa caracterizarea plastica a clasei politice facuta in direct pe postul public de televiziune de Presedintele Romaniei, avem primul semnal ca, printre zoaie, rasar primii ghiocei saditi de Traian Basescu: Miron Cozma confirma intentia de a infiinta un partid.

Dupa ce in anii '90 Miron Cozma a primit asistenta administratiei din Transporturi de atunci, pentru a-si conduce ostile la Bucuresti, in aceasta saptamana Traian Basescu a oferit cadrul necesar pentru ca Miron Cozma sa anunte intentia de a fonda un partid. Am avut ocazia sa revedem in actiune aceste doua personaje, de data aceasta din fericire doar la nivel de declaratii.

Observatia mea poate fi caracterizata, pe buna dreptate, ca fiind o simpla speculatie exagerata, trasa de par s.a.m.d. Sincer vorbind, nu cred ca avem in fata vreo strategie de reforma a clasei politice plina de zoaie prin uscare la lumina luceafarului.
Insa, am un motiv solid sa cred ca asocierea pe care am facut-o in acest comentariu nu este fictiva. Chiar daca cele doua declaratii n-ar fi legate decat printr-o coincidenta temporala, din pacate asta e efectul maxim pe care actualul sef al statului il poate genera.
Dupa 18 ani de cand face politica in Romania, dupa caracterul sau personal si politic pe care l-a aratat romanilor in acest rastimp, apelul lui Traian Basescu la reforma clasei politice, sincer sau nu, se pare ca nu poate convinge mai mult decat pe Elena Udrea sau Elena Basescu sa intre in politica. Pentru ca Traian Basescu a pierdut cea mai importanta calitate pe care un politician o are: acea de model pentru cei din jur.

3 comentarii:

Marius Caramelea spunea...

Luceafarul huilei si "luceafarul" Elenei Udrea palpie inca pe cerul innourat al politicii romanesti si acum cand au trecut aproape doua decenii de cand ne-am castigat libertatea cu sange in Piata Universitatii!!! Mai tris este ca un alt protagonist al zilelor de 13-15 iunie '90, Petrica nu a inteles ca rolul sau pe scena politica s-a incheiat de mult si incearca sa recupereze numele de "PD" ,de fapt PD-FSN , de la cei care l-au azvarlit peste bordul corabiei pe care el o lansase la apa. Ca tabloul sa fie complet mai ramane ca Nea' Nelu, batranul comunist, sa iasa din barlog si sa infiereze capitalismul putred chemadu-si discipolii la lupta de clasa!

Marius Caramelea

Laurentiu spunea...

politicianul nu este un model ci o necesitate abhorata de cetatenii cumsecade.
singurul lucru pe care il poate avea un politician este o oarecare aura de om de treaba si eventul de om care stie ce face.
basescu nu le avea pe nici una dintre ele de la inceput pe de-antregul dar acum a dovedit ca are fix calitatile antitetice.

Vlad Tarko spunea...

Daca Miron Cosma isi lanseaza partid este foarte bine; cu cat extremismul e mai divizat cu atat mai bine.