marți, 19 februarie 2008

sinucidere politica in direct prin telefon sau o noua nesimtire?

In aceasta seara am urmarit in cadrul unui talk-show o sinucidere politica in direct prin telefon. Sau cel putin asa ar trebui sa fie, intr-un mediu politic caruia ii pasa cat de putin de parerea publicului.

Am urmarit cu mult interes emisiunea moderata de Mihai Gadea din seara asta. Poate ca subiectul din aceasta seara nu era de mare audienta pentru publicul larg, iar circumstantele transmisiunii in Champions League nu cresteau sansele de rating. Eu personal urmaream atent emisiunea, avand cateva motive in plus fata de telespectatorul standard:
Vroiam sa vad prestatia unui tanar politician, activ intr-o organizatie de tineret, la o emisiune consacrata deja.
Vroiam sa-l vad pe Bogdan Boza, cunoscut acum drept "contracandidatul Elenei Basescu", o perceptie despre care eu stiu ca este nedreapta, pentru ca am avut ocazia sa-l cunosc pe Bogdan cu cativa ani in urma, stiu ca are calitati pentru un tanar de succes, una dintre acestea fiind chiar faptul ca este increzator in fortele sale si nu e limitat in aspiratii....Poate de asta si situatia actuala in care el se gaseste.

Pe scurt, era vorba despre competitia interna din cadrul organizatiei de tineret a PD-L si mai specific despre posibile incercari de a bloca un contracadidat al Elenei Basescu pentru functia de secretar general. Poate asupra acestui subiect voi reveni, insa ceea ce m-a socat in seara asta a fost interventia lui Razvan Murgeanu.

Razvan Murgeanu, politician trecut prin multe mandate, lider al PD, desi nu s-a remarcat prin pozitii politice exprimate public de-a lungul timpului, ci a castigat notorietate din pozitia in administratia bucuresteana, in fne, Razvan Murgeanu, care viseaza la scaunul de primar general, ne spune, in timpul discutiei telefonice ca....

pentru orice eventualitate, stiind ca tanarul de 26 de ani cu care discuta era un politician versat, A PORNIT INREGISTRAREA DISCUTIEI PRIVATE pe care a avut-o cu dl Bogdan Boza.

Razvan Murgeanu, abia scapat (chiar daca nu din lipsa de vinovatie ci din cauza uitarii) de eticheta de unealta a securitatii, a avut groaznica inspiratie de a ne anunta la ora de maxima audienta ca nu a uitat procedurile invatate de la securisti, si ca cei 20 de ani de pauza nu il impiedica sa le practice pe un "adversar politic" care pe vremea in care Murgeanu "muncea operativ" pentru statul comunist, probail ca inca nu intrase la scoala.
O noua dovada a vointei de nestavilit pentru reforma si intinerire a clasei politice....

Cum spuneam la inceput, daca societatea noastra a invatat sa traiasca democratic, Razvan Murgeanu ar trebui sa dispara definitiv din peisajul politic.
Daca nu, vom asista in continuare cum un om compromis definitiv in ochii nostri vine sa ne ceara votul pentru cel mai important scaun de primar din Romania.
Un om care a mintit senin nu poate sa mai vina in fata alegatorilor. Pentru ca asta am aflat in aceasta seara chiar din gura lui: Razvan Murgeanu ne-a mintit cand a spus ca nu a facut politie politica!

detalii pe:
http://www.antena3.ro/Murgeanu-are-inregistrarea-cu-contracadidatul-Elenei-Basescu_pol_45844_ext.html

Un comentariu:

Alex Nechifor spunea...

Intrebare: ce atitudine ar trebui sa aiba PD-L fata de acest Murgeanu acum? Insa sa urmarim si sa ne delectam cu atitudinea pe care o sa o aiba de fapt. Abea astept - o problema cat se poate de evidenta, strigatoare la cer, irefutabila, sau cum vrem sa-i spunem, invederata de insusi mincinosul in cauza, va fi trecuta cu vederea. Cu amar ma prind la pariu daca e cineva dornic...