marți, 12 februarie 2008

O decizie inspirata printre banalele contre zilnice

Comentarii diverse, mai multe critice, mai putine favorabile, fata de solutia PNL dupa refuzul lui Traian Basescu - acceptat de Curtea Constitutionala - fata de nominalizarea Noricai Nicolai pntru Ministerul Justitiei.

Daca nu mi se pare interesant sa comentez ultimele actiuni ale Presedintelui, care risca, incet-incet, sa-si piarda aura de om imprevizibil in politica romaneasca, si a carui opozitie fata de orice gest al Guvernului incepe sa cada in banalitate, ma voi referi la decizia liberalililor.

Cu riscul de a fi acuzat de partizanat, vreau sa salut aceasta decizie. Mi-e greu sa analizez aici daca din toate variantele posibile la nivel de persoane, aceasta este sau nu cea ideala. Remarc insa, atat ca simplu observator, dar mai ales ca membru PNL, decizia de luni a conducerii liberale. Faptul ca din punct de vedere poltic la inceput de an electoral PNL a evitat nu un simplu compromis, ci compromiterea, pentru o miza secundara. Daca pentru batalia dintre orgoliile de partid, poate o incapatanare pe prima propunere nu ar fi fost total surprinzatoare, sunt convins ca pentru cetateanul de rand, fie el chiar si alegator activ, drumul pana la Parlament cu mana intinsa la voturile PSD doar pentru instalarea unui ministru ar fi echivalat cu cel mai mare cadou pe care PNL il putea face de martisor fostilor colegi din Alianta D.A.

2 comentarii:

Aura Matei spunea...

Stii ce ma enerveaza cel mai tare la toate dezbaterile astea pe marginea ministrilor? Ca e vorba doar de ei! E vorba despre cine va numi procurorii si cine ii va propune si cine va fi anchetat sau nu. Toata dezbaterea este departe de bunul mers al justitiei. De aceea, si pozitia PNL si cea a lui Basescu mi se pare ca vin din aceeasi galeata cu ... _oaie.

Lars spunea...

Nu a fost o decizie inspirata pentru ca i-au dat apa la moara lui Basescu. Sau poate chiar asta au vrut...